WelkomClubinfoKalenderWeetjesNieuws!FotogalerijContactLinks

Wie zijn wij

Wij zijn een hobbyclub die zich toelegt op het schilderen met de "One Stroke Painting" techniek. Iedereen die wil leren schilderen met deze techniek is bij ons van harte welkom.

Hoe het begon...

Enkele jaren geleden zagen wij - Christel, Lia en Danny - op een tuinbeurs iemand schilderen op een wel heel bijzondere manier.  Zij gebruikte de "One Stroke Painting" techniek.  Dit beviel ons zo dat we besloten om ook les te gaan volgen.   En met succes…  Na enige tijd les volgen en veel oefenen kwamen de resultaten.  Het werd een "uit de hand gelopen" hobby waar we veel plezier aan beleefden en nog steeds beleven.
Als hobbyïsten, onder de naam "Chridanli", gingen we toen ook hier en daar meedoen aan een tuin- of hobbybeurs. Vele mensen, die daar onze eindproducten zagen, vroegen zich af of en waar zij dat ook konden leren.   Daarom besloten wij nog een stapje verder te gaan.   We gingen met 2 - Christel en Lia - les volgen in Italië en behaalden daar het officiële certificaat van "One Stroke Certified Instructor".
Vanaf dan mochten we officieel lesgeven en gingen we van start met onze "Hobbyclub One Stroke Painting".

glaskaarskaart

Werking en bestuur

Onze club wordt geleid door een bestuur dat bestaat uit 4 leden.  Een voorzitter, een ondervoorzitter, secretaris/penningmeester en een raadslid.  Elk jaar in januari tijdens de statutaire vergadering wordt 1 bestuurslid gekozen of herkozen.  Het volledige reglement van inwendige orde kan u hier downloaden.   Hieronder het huidige bestuur.

Gaby - Voorzitter Maria - Ondervoorzitter
Lia - Secretaris-Penningmeester Linda - Raadslid

Wat doen we?

Workshops

Een workshop duurt 3 tot 4 uur.  U krijgt dan eigenlijk een éénmalige les waarin u enkele van de basisregels uitgelegd krijgt.  U krijgt een gelamineerd blad met daarop het behandelde onderwerp.  U schildert met en op materiaal dat door de lesgeefster meegebracht wordt.  U hoeft dus zelf voor niets te zorgen en U betaald enkel voor de gebruikte materialen.  De les zelf is gratis!  Wil u zich verder bekwamen dan kan u zich natuurlijk bij ons aansluiten en onze lessen volgen.  Kijk onderaan bij "Wanneer en waar?" voor meer informatie

Lessen

De lessen gaan natuurlijk verder dan een workshop.  Om u optimaal te kunnen helpen worden de groepen bewust klein gehouden (+/- 10 ps).  Deze lessen worden gegeven door gecertificeerde lesgeefsters!
Wij zorgen er voor dat u de juiste materialen gebruikt en leren u de speciale techniek.  Elke les krijgt u een gelamineerd blad met daarop de behandelde onderwerpen zodat u later thuis alles kan nalezen en gebruiken om te oefenen.  Kijk onderaan bij "Wanneer en waar?" voor meer informatie.

Maandag: Deze maandagen zijn opgeschort.
We gaan in alle rust bekijken of het geen oplossing is om over te gaan naar vrijdagavond.
Meer nieuws hierover later.
.

Diploma Lia

Wanneer en hoe?

Lessen

Er zijn (in ons lokaal) iedere maand bijeenkomsten op:

  • vrijdagnamiddag van 13 u 30 tot +/- 17 u
  • zaterdagmorgen van 08 u 30 tot +/- 12 u.


  • De juiste data vindt U onder het hoofdstuk Kalender
Hebt u 10 personen die les willen volgen en een eigen lokatie dan kunnen (na overleg) de lessen bij u ter plaatse gegeven worden.
Via de contactpagina kan u onze lesgeefster bereiken om verder af te spreken.

Workshop

Hebt u +/- 10 personen die een workshop willen volgen en een eigen lokatie dan komt één van onze lesgeefsters - na afspraak - bij u ter plaatse.
Via de contactpagina kan u onze lesgeefster bereiken om verder af te spreken.

Hobbydagen en vrij schilderen

Onze hobbydagen en vrij schilderen gaan eens per maand door op maandagnamiddag in ons lokaal. De juiste data vindt U onder het hoofdstuk Kalender.   Verdere informatie vind je onder het hoofdstuk Nieuws!

Waar?

Onze bijeenkomsten gaan voorlopig nog steeds door in (wij zijn op zoek naar een (groter en liefst gratis) nieuw lokaal!):
't Namiske
Koekoekstraat 14
2630 Aartselaar

Wat kost het?

Het lidgeld bedraagt 35 €. en een jaar loopt bij ons van 1 oktober tot 30 september.  Verder betaal je per les een bijdrage in de onkosten.
Hebt u zich ingeschreven voor een lessenreeks maar kan je een keer niet aanwezig zijn dan hoef je ook niets te betalen.  
Verdere info krijg je bij inschrijving.
Wil u geen lessen meer volgen, maar alleen nog maar komen schilderen?
Dat kan. U betaald dan enkel 2 €/keer (onze huur moet ook betaald worden).  Natuurlijk alleen maar te betalen als u ook effectief komt.